Categories
General

Què fa una gestoria?

Una gestoria, com li dirà qualsevol que conegui aquest camp, és el departament que realitza la major part del treball “entre bastidors” que requereixen les organitzacions. No són el mateix que els departaments més grans, com a Finances o Recursos Humans, i no prenen les decisions importants en nom de l’organització. Són aquí per a manejar i organitzar els sistemes necessaris perquè l’organització funcioni de la manera més eficient possible. Vegem aquestes funcions principals.

La primera funció de la gestoria és gestionar el pressupost. S’encarrega de garantir que els pressupostos estiguin equilibrats i que els pagaments es realitzin a temps i per una quantitat de diners raonables. Pot realitzar càlculs i anàlisis dels costos i determinar la quantitat d’ingressos que es generaran amb els diferents projectes. Elaborar un pressupost pot ser un treball tediós. Per això, moltes organitzacions busquen l’ajuda d’una gestoria que faci el treball per elles.

Una altra funció clau de la gestoria és mantenir i desenvolupar els acords legals entre l’organització i els seus diversos departaments, funcionaris i proveïdors. Aquests acords ajuden a garantir el compliment dels requisits legals. Les gestories administratives també preparen els informes financers i de rendiment requerits per l’administració i mantenen aquests informes en formats estàndard. Sense aquests informes, una organització pot quedar paralitzada sense l’orientació adequada.

Finalment, la gestoria és responsable de la preparació i presentació de tots els informes i reportis d’inspecció requerits per les administracions sota la seva competència. Totes aquestes funcions estalvien a les organitzacions una gran quantitat de temps i esforç. A més, les manté en línia amb la normativa que canvia constantment. El paper que exerceix la gestoria és un dels més importants en el món actual. Sense aquest servei, moltes organitzacions no podrien funcionar o fins i tot existir.

Encara que aquestes gestories exerceixen nombroses i importants funcions, no ho fan de manera uniforme. Algunes gestories se centren únicament en les nòmines i les prestacions, mentre que unes altres s’ocupen d’altres aspectes legals. Hi ha moltes gestories que es preocupen molt per la productivitat laboral i, no obstant això, unes altres presten serveis que ajuden al desenvolupament i manteniment dels sistemes utilitzats per l’organització. Sigui com sigui l’enfocament de la gestoria, l’important és tenir en compte que els serveis prestats per la gestoria han de reflectir les prioritats de l’organització.

Per a respondre a la pregunta “què fa una gestoria?” és necessari conèixer a fons les diferents funcions que aquestes gestories exerceixen en realitat. Per exemple, hi ha moltes gestories que adapten la teva empresa o els teus assumptes a diverses lleis, com les lleis de la Seguretat Social i els impostos a nivell estatal. L’aplicació de la llei pública és una altra branca de l’activitat que cau sota l’àmbit d’aquestes gestories. Encara que gairebé tots aquests tipus d’agències exerceixen diferents funcions, hi ha algunes pràctiques i responsabilitats comunes que comparteixen totes aquestes branques.

Les agències governamentals que entren en la classificació de “Serveis Administratius” ofereixen una àmplia gamma de serveis. Alguns exemples inclouen la recaptació i preparació de formularis i peticions d’impostos, que generalment realitza el *IRS. L’embargament de salaris és una de les funcions més conegudes que pot realitzar un servei administratiu. Consisteix en el fet que una gestoria prepari la seva declaració d’impostos per vostè i després els presenti.

En considerar l’abast del que fa un servei de gestoria, és important recordar que tots aquests serveis es realitzen a nivell local, autonòmic i estatal. Així que si es pregunta què fa una gestoria, significa que aquesta gestoria realitza un o més dels serveis anteriorment esmentats.